Loading...
TTM2017-11-06T14:36:59+00:00

TTM-systeem automatische bandenprofielscanner

Meet in een paar seconden het slijtageniveau van alle vier de banden.

Twee meetmodules starten automatisch zodra een voertuig met een snelheid lager dan of gelijk aan acht kilometer per uur over het meetsysteem rijdt. De profieldiepte van de banden wordt gemeten en in realtime weergegeven. Het TTM-systeem detecteert ook ongelijkmatige bandenslijtage, bijvoorbeeld ten gevolge van slechte bandenspanning of wielgeometrie.

Weinig gevoelig voor stof, vocht en temperatuurverschillen

Het TTM-systeem van Bosch maakt gebruik van hogeresolutiecamera’s met een gecodeerde lichtbron. De 3D-beeldverwerking maakt het mogelijk een uiterst fijne en gemillimetreerde weergave van de bandenprofielen te maken.

In vergelijking met andere systemen op de markt, die met een laser werken, heeft het TTM-systeem van Bosch geen mobiele componenten nodig voor de bandenanalyse. Het is daarom minder gevoelig voor stof, vibraties, vocht en temperatuurverschillen. Het optische venster van het meetsysteem kan gemakkelijk worden schoongemaakt met water.

Snelle en betrouwbare meting, uitstekende hefboom voor de omzet in bandenservice

Door het TTM-systeem van Bosch stijgt de omzet van de werkplaats. Het systeem, dat idealiter aan de ingang van de werkplaats of in een actieve receptiezone geïnstalleerd wordt, levert onmiddellijk een volledig geautomatiseerd resultaat. De eigenaar van het voertuig ziet meteen het resultaat van de meting op de vier wielen op een scherm.

De TTM van Bosch is verkrijgbaar in twee versies:

  • TTM 2104: Opbouwversie met rubberen op- en afrijplaten. Dankzij de geringe hoogte van amper 85 millimeter is dit model ook geschikt voor sportieve auto’s met een verlaagd onderstel.
  • TTM 2204: Inbouwversie voor montage in de vloer van de werkplaats.

Weergave mogelijkheden

Doordat de TTM werkt met een IP adres zijn er diverse weergavemogelijkheden mogelijk. Denk hierbij aan een PC of laptop, Smart TV, Tabled of smartphone.